Archiv měsíce: Prosinec 2016

Proč je pro nás vláknina tak důležitá?

Stejně jako ledviny potřebují pro správnou funkci dostatek vody, potřebují naše střeva vlákninu. Vláknina je směs nestravitelných sacharidů vyskytujících se zejména v obilovinách, cereáliích, ovoci a zelenině, které procházejí žaludkem a střevem v nezměněné podobě. Podle rozpustnosti vlákniny ve vodě ji dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Příjem obou typů vlákniny je pro naše zdraví nezbytný. Nerozpustná vláknina...

Chraňte si pleť před mrazem

Mráz a pleť  Zima a mráz opravdu nemají na naši pleť dobrý vliv. Významně se podílejí hlavně na stárnutí kůže. Kvůli chladu, vlhkosti, mrazu a větru se kůže stává hrubší, tuhou, vrásčitou a šupinatou s nestejným zahnědlým zabarvením. Časté přechody mezi teplem a zimou také nepůsobí dobře, stejně jako suchý vzduch ve vytopených interiérech. V...